Politica 27 Mai 2018 21:32 de Clara Vacaru
Traian Basescu a anuntat duminica seara la Romania TV ca si el a purtat discutii despre mutarea ambasadei Romaniei din Israel cu premierul Benjamin Netanyahu si cu fostul presedinte Shimon Peres. Basescu sustine ca acestia l-au intrebat daca poate muta ambsada, iar el a spus ca nu.
Imi fac un autodenunt: acest subiect l-am discutat si eu (despre mutarea ambasadei din Israel – n.r.). Si cu (Benjamin – n.r.) Bibi Netanyahu, si cu Shimon Peres. Ei m-au intrebat daca pot, eu am raspuns ca nu, dar subiectul l-am discutat. De unde pana unde inalta tradare? Este o prostie (...)”, a spus Traian Basescu, intrebat cum comenteaza plangerea penala depusa de Ludovic Orban impotriva premierului, potrivit News.ro.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie (PICCJ) impotriva premierului Viorica Dancila, acuzand-o de uzurparea functiei, prezentarea cu rea-credinta de informatii presedintelui Romaniei, inalta tradare si divulgarea de informatii secrete de stat, in legatura cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Plangerea a ajuns ulteriro la DIICOT, dupa ce Parchetul instantei supreme si-a declinat competenta in acest caz.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.