Politica 21 Mai 2018 14:15 de Clara Vacaru
Procurorii DNA au cerut luni, la Instanta suprema, condamnarea fostului deputat Sebastian Ghita la inchisoare cu executare, in dosarul in care acesta este judecat alaturi de fosti sefi din politie si parchete.

Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate luni ultimul termen in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat, printre altele, pentru dare de mita, cumparare de influenta si santaj, ocazie cu care procurorul DNA a reiterat rechizitoriul si a solicitat pedepse cu executare pentru cei judecati in acest caz.

Anchetatorul a precizat in fata judecatorilor ca dosarul este unul de referinta pentru coruptia si legaturile dintre sistemul judiciar si lumea politica.

"Se impune ca pedepsele cu inchisoare sa fie executate in regim de detentie efectiva. Aceasta cauza este una de referinta despre coruptia si legaturile dintre sistemul judiciar si cel politic", a sustinut procurorul de sedinta.

Cu privire la Liviu Tudose, Viorel Dosaru si Constantin Ispas, DNA a precizat ca acestia au inteles "sa subordoneze importantele functii de autoritate publica pe care le detineau unor interese private din domeniul politic". Despre Sebastian Ghita, procurorul DNA a sustinut ca si-ar fi construit o retea informativ-operativa incompatibila cu statul de drept, adaugand ca acesta s-a sustras de la judecata, asa ca nu exista o garantie ca va executa pedeapsa.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.