Politica 21 Mai 2018 14:16
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca la nivelul conducerii partidului nu s-a luat si nu se va lua nicio masura care sa duca la nationalizarea sau la desfiintarea pilonului II de pensii.
El a dezmintit public astfel de informatii, citand in context articolul din Codul penal care se refera la comunicarea de informatii false ("Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani").
"O informatie de acest gen, care este suta la suta mincinoasa, poate destabiliza intr-adevar economic si social Romania si poate aduce atingere securitatii nationale. Nu stiu ce a spus dl sef de la Prognoza. O guvernare se exercita in baza unui program de guvernare aprobat in Parlament si care este public. In ceea ce priveste pilonul II de pensii, obiectivele noastre au fost asumate si sustinute si sunt sustinute in continuare si anume primul obiectiv este ca in urmatoarea perioada Ministerul Muncii si nu numai sa finalizeze o analiza riguroasa, exhaustiva a tuturor datelor financiare, pentru a se putea prezenta tuturor cetatenilor Romaniei informatiile financiare referitoare la nivelul de pensii pe care il va avea un cetatean roman care este doar in pilonul I si nivelul de pensie pe care il va avea un cetatean care este si in pilonul I si in pilonul II. Al doilea obiectiv este ca cetateanul roman, odata informat, sa aiba posibilitatea sa opteze unde considera dumnealui personal ca este mai bine sa ramana - doar in pilonul I sau si in pilonul I si in pilonul II", a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD.
In consecinta, a aratat liderul social-democratilor, nu exista o decizie privind desfiintarea sau nationalizarea pilonului II de pensii, scrie Agerpres.
"Deci nu exista niciun fel de decizie adoptata in Guvern, decizie adoptata in partid, o decizie adoptata in coalitie, care sa cuprinda urmatoarele lucruri: 1 - nu s-a discutat, nu se discuta si noi nu vom adopta nicio masura care sa duca la desfiintarea pilonului II de pensii asa cum a inceput sa se rostogoleasca prin anumite televiziuni si ii rog cu foarte mare respect sa nu se mai rostogoleasca astfel de informatii mincinoase. 2 - Nu exista nicio decizie pentru a se inlocui contributiile care acum merg de la bugetul asigurarilor sociale de stat catre pilonul II de pensii. Deci in primul rand nu este vorba de bani privati, pentru ca poate unii oameni asa inteleg, pentru ca poate in mod deliberat se comunica asa. (...) Aici este vorba de contributiile pe care toti le avem la sistemul de pensie, care merg in bugetul asigurarilor sociale de stat - 3,75% din aceasta suma merge la pilonul II. Deci nu se nationalizeaza pilonul II si nu se inlocuieste aceasta contributie, aceasta parte de 3,75% din tot bugetul de pensie cu impozitul pe venit, cu o cota din impozitul pe venit, asa cum am inteles ca acest domn de la Comisia de Prognoza a propus. Pot fi idei, pot fi pareri, este problema dumnealor. Programul de guvernare a fost un program votat public de cetateni, a fost un program votat in Parlament, program care va fi implementat. Eu va rog pe dvs sa ramaneti cat de mult se poate, cat este posibilul sau cat sunteti lasati ancorati in realitate si in programul de guvernare", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.