Politica 17 Mai 2018 16:44 de Clara Vacaru
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus la Parchetul General o plangere pe numele premierului Viorica Dancila.

Liderul PNL o acuza pe Viorica Dancila de inalta tradare, prezentarea cu rea credinta de informatii presedintelui Romaniei, uzurparea functiei si divulgarea de informatii secrete de stat.

Liderul liberal a precizat ca aceste fapte sunt legate de "pregatirea, adoptarea, aducerea la cunostinta opiniei publice si tot ce s-a intamplat dupa" adoptarea de catre Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Aceasta sesizare e depusa de mine, Ludovic Orban, in calitate de cetatean al Romaniei, si am facut acest demers pentru ca l-am considerat o obligatie morala fata de mine. Nu am inchis niciodata ochii, nu am sa tac, sa fiu pasiv cand am sa vad lucruri grave care afecteaza interesele generale ale Romaniei. Ceea ce se intampla Romania si in alte tari risca sa puna in pericol interesele fundamentale ale Romaniei, puse pe taraba de talcioc, de Dragnea si acolitii sai, risca sa distruga orice credibilitate a Romaniei pe plan extern, risca sa dinamiteze punti care au fost construite in zeci de ani.(...) Am considerat necesar ca cineva sa cerceteze aceste fapte. Eu nu am calitatea, nu sunt eu procuror", a afirmat Orban.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.