"N-a fost nici razboi, nu a fost nici pace. Vedeti, conform articolului 80 din Constitutie, care defineste rolul presedintelui, presedintele vegheaza la buna functionare a autoritatilor publice. Ori a veghea nu este o stare pasiva, nu stau sa asist pana, ca sa ma exprim asa popular, pana dam cu oistea-n gard. Nu, daca vad ca lucrurile merg prost, cred ca este nu optiune, este obligatia sa atrag atentia, sa convoc la discutii, sa cer opinii informate si asa mai departe. Acesta este lucrul pe care-l fac.

A, ca celor de la PSD si din Guvern nu le place sa le arate cineva oglinda, e posibil, dar atunci n-au decat sa lucreze mai bine, mai cu spor si mai cu rezultate", a declarat seful statului, citat de stirileprotv.ro.

In ceea ce priveste mutarea ambasadei, presedintele a precizat ca el esete cel care va avea ultimul cuvant.

"Eu sunt de acord sa fie luate in considerare toate aspectele. Este bine sa stim unde stam. De acolo se va lua o decizie si ultimul cuvant, conform Constitutiei, il voi avea eu. Dar n-am decis niciodata in chestiuni importante si chiar mai putin importante pentru Romania fara sa fiu informat. Un decident care se trezeste vorbind intr-o tara straina fara sa cunoasca toate datele problemei greseste profund. Nu am de gand sa gresesc in aceasta chestiune", a mai spus Iohannis, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.