Politica 17 Mai 2018 11:45
Presedintele Klaus Iohannis sustine ca este este obligatia lui sa atraga atentia in momentul in care "lucrurile merg prost" in Romania, tinand sa mentioneze ca nu poate asista pana cand se da "cu oistea in gard".

"N-a fost nici razboi, nu a fost nici pace. Vedeti, conform articolului 80 din Constitutie, care defineste rolul presedintelui, presedintele vegheaza la buna functionare a autoritatilor publice. Ori a veghea nu este o stare pasiva, nu stau sa asist pana, ca sa ma exprim asa popular, pana dam cu oistea-n gard. Nu, daca vad ca lucrurile merg prost, cred ca este nu optiune, este obligatia sa atrag atentia, sa convoc la discutii, sa cer opinii informate si asa mai departe. Acesta este lucrul pe care-l fac.

A, ca celor de la PSD si din Guvern nu le place sa le arate cineva oglinda, e posibil, dar atunci n-au decat sa lucreze mai bine, mai cu spor si mai cu rezultate", a declarat seful statului, citat de stirileprotv.ro.

In ceea ce priveste mutarea ambasadei, presedintele a precizat ca el esete cel care va avea ultimul cuvant.

"Eu sunt de acord sa fie luate in considerare toate aspectele. Este bine sa stim unde stam. De acolo se va lua o decizie si ultimul cuvant, conform Constitutiei, il voi avea eu. Dar n-am decis niciodata in chestiuni importante si chiar mai putin importante pentru Romania fara sa fiu informat. Un decident care se trezeste vorbind intr-o tara straina fara sa cunoasca toate datele problemei greseste profund. Nu am de gand sa gresesc in aceasta chestiune", a mai spus Iohannis, potrivit Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.