Politica 12 Mai 2018 15:56
Filosoful Mihai Sora a anuntat ca va participa la protestul care este anuntat pentru sambata seara in Capitala.

"Dragi prieteni,
daca nu vreti sa ajungem cu totii sa defilam in cap prin fata tribunei oficiale, daca tineti la soarta voastra si a copiilor vostri, ne vedem, in aceasta seara, la Girafa!

P.S. Pata de pe inima doare cel mai mult"

Filosoful in varsta de 101 de ani a mai tinut sa completeze:

"1. Girafa este cel mai inalt mamifer, – insusire anatomica decisiva, stiut fiind ca doar la o anumita altitudine atmosfera devine respirabila (si orizontul limpede).

2. Girafa doarme foarte putin (intotdeauna ziua, si numai 2 ore din 24), – detaliu apreciabil: este mereu nevoie de cineva treaz in tara noastra, deoarece noaptea ca hotii.

3. Retineti eroismul girafei din Piata Victoriei, langa Muzeul Antipa, cea care de ani buni protesteaza pasnic sub ploi, arsita si ninsori, in inima Bucurestiului, nu departe de cladirea guvernului (oricare ar fi el).

4. Cand un copil de trei ani este pus sa stea in cap pentru-ca-guvern, totul devine posibil.

5. Intr-o zi, s-ar putea sa fim si noi (oameni adulti sau girafe) nevoiti sa stam in cap pentru-ca-dictatura.

6. Iar atunci va fi prea tarziu.

7. Si nu va fi din vina trandafirilor, ci a celor care ii fura", a scris Mihai Sora pe Facebook.

"Aseara, la intoarcere, am vazut drapelul Europei pictat pe asfaltul din Piata Victoriei. Foarte bine. Totusi, cateva galeti de vopsea albastra nu sunt de ajuns pentru a deveni si, mai cu seama, pentru a ramane europeni. Sper ca astazi sa fie, pe intinderea aceea, si oameni locuiti de valorile Europei, nu doar vopseaua albastra", a mai mentionat el ulterior intr-o alta postare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.