Politica 10 Mai 2018 10:51
Fostul premier Dacian Ciolos ii adreseaza o intrebare presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si anume de unde propune sa luam lumina daca nu e oblogatoriu sa luam de la Bruxelles. "Va deranjeaza preocuparea pentru respectarea statului de drept?", mai intreaba Ciolos.

"De unde luam lumina?

Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea sa conditioneze acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, domnul Tariceanu, al doilea om in stat, spune ca nu e obligatoriu sa luam lumina de la Bruxelles.

In 1945, proaspat intors de la Moscova, intr-o pornire de oportunism politic, Mihail Sadoveanu organiza la Sala Dalles din Bucuresti o conferinta cu titlul: “Lumina vine de la Rasarit”.

Dumneavoastra, domnule Tariceanu, de unde propuneti sa luam lumina? Va deranjeaza preocuparea pentru respectarea statului de drept?

Ce parere aveti atunci despre pozitia transanta a domnului Guy Verhofstadt, liderul grupului europarlamentar ALDE, familia politica din care faceti parte la nivel european?

Acesta spunea acum cateva zile ca “Daca un guvern al unui stat membru nu doreste valorile noastre europene, nu are nevoie nici de banii nostri europeni. UE trebuie sa inceteze sa mai finanteze iliberalismul”. Sunteti, evident, intr-un scurt-circuit strident cu conducerea grupului dumneavoastra politic european.

Suntem in 2018.

E important sa intelegem ce se intampla in jurul Romaniei. E important sa privim in istorie. Nimic luminos nu a venit de la rasarit pe plan politic si social de mai bine de un secol. Si mai ales, nimic bun nu pare sa vina prea curand.

Alegerea noastra ar trebui sa fie clara: valorile europene, statul de drept, democratia, nu autoritarismul, propaganda si omuletii verzi.
Cat despre lumina, poate ar fi vremea sa ne mai luminam si noi cu eforturile noastre, sa nu tot traim cu ideea ca lumina ne-o dau altii", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.