Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificarile legilor Justitiei propuse de PSD si ALDE.

"Dupa refuzul sistematic al celor de la PSD si ALDE de a cere opinia expertilor internationali in privinta propunerilor de modificare a legilor Justitiei, PNL a reusit sa obtina acest lucru prin intermediul parlamentarilor sai din cadrul APCE. PNL a folosit in acest demers o cale extraordinara de sesizare a Comisiei de la Venetia prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE", se arata in comunicatul PNL.

In aceste conditii, liberalii subliniaza ca CCR va trebui sa tina cont de opinia Comisiei de la Venetia in privinta modificarilor aduse legilor Justitiei, asa cum a tinut cont si in alte cazuri.

"Parcursul legilor Justitiei va trebui sa astepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Venetia", conchid liberalii.

Potrivit senatorului PNL Alina Gorghiu, Comisia de Monitorizare a APCE a dat un vot in unanimitate pentru sesizarea Comisiei de la Venetia pe legile Justitiei din Romania.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.