Viceprim-ministrul Paul Stanescu sustine ca este important ca Romania sa treaca la un nou model de dezvoltare, accentul urmand sa fie pus pe proiecte si investitii mature.

"Este important ca Romania sa treaca la un nou model de dezvoltare, accentul fiind pus pe proiecte si investitii mature, care aduc un plus de valoare in economie si orienteaza investitii in ramuri ce sustin productia interna, pentru a ajunge la nivelul de performanta al celorlalte state membre; toate aceste proiecte legislative arata deschiderea Guvernului pentru investitii, iar perioada urmatoare trebuie sa fie perioada investitiilor pentru Romania", a declarat ministrul Dezvoltarii.

In ceea ce priveste infrastructura, o prioritate pentru Guvern o constituie corelarea surselor de finantare pentru realizarea investitiilor publice ale autoritatilor locale, mai sustine Paul Stanescu.

"Reducerea decalajelor regionale reprezinta unul dintre principalele obiective ale utilizarii acestor fonduri, iar Romania trebuie sa sustina cresterea inteligenta, durabila si favorabila incluziunii, coroborat cu reducerea disparitatilor regionale", a mai aratat el, citat de romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.