Salariatii Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu protesteaza, joi, in curtea unitatii, nemultumiti de scaderea veniturilor odata cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor.

Peste 50 de salariati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au iesit in curtea unitatii, nemultumiti ca au primit salariile micsorate din cauza plafonarii sporurior.

Oamenii au mesaje pe care scrie ”Vrem sporurile inapoi”, ”Respect”, ”Noi ingrijim bolnavii, nu voi” si scandeaza ”Nu va bateti joc de noi, vrem sporul inapoi”.

Conducerea unitatii afirma ca 40% dintre salariati au primit mai putini bani, scaderile fiind cuprinse intre 100 si 1.200 de lei.

Incepand cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu SALARIILE sunt MAI MICI cu sume intre 100 si 1.200 lei, din cauza ca valoarea sporurilor de pericol a fost diminuata in conformitate cu noile prevederi legale. Chiar daca in noul «Regulament de sporuri» aprobat prin H.G. nr.153/30.03.2018, valoarea maxima a sporurilor de pericol pentru spitalele de monospecialitate este de 85%, in fapt, procentul nu poate fi acordat! Potrivit art. 25 alin.(2) din Legea nr.153/30.06.2017, ordonatorii principali de credite – in cazul nostru Consiliul Judetean – sunt obligati sa se incadreze cu sporurile in limita a 30% din suma salariilor de baza a tuturor institutiilor din subordine. Prin urmare, suntem in imposibilitatea sa mai acordam salariatilor sporurile de care au beneficiat pana in prezent, pentru a nu incalca legea”, a declarat Cristian Roman, managerul unitatii, potrivit News.ro.

Reprezentantii Consiliului Judetean au precizat ca in aceasta saptamana au reusit sa centralizeze toate datele primite de la institutiile din subordine si a comunicat acestora sumele maxime care pot fi acordate ca sporuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.