"Raportul reprezinta o lovitura grea pentru PSD-ALDE si confirma ca PNL si societatea au reactionat corect atunci cand s-au opus modificarilor dorite de coalitia de guvernare la legile justitiei", sustine Alina Gorghiu intr-o postare pe Facebook.

"Cam asa va suna si raportul MCV, precum concluziile din Raportul GRECO, publicat astazi! Ne-am facut iar de bacanie in fata partenerilor internationali, a institutiilor europene. (...)

Raportul de azi impune o reactie publica, de justificare, pentru explicatii, pentru scuze si pus cenusa in cap de la 3 oameni: ministrul justitiei, seful Camerei si seful Senatului.

Ca sa nu mai zic ca acest raport merita chiar o dezbatere in plenul reunit...dar cine credeti ca are disponibilitate sa discute despre lucruri serioase si grave din PSD - ALDE?!

Argumentele prezentate de GRECO legitimeaza clar ca amendamentele PSD-ALDE la cele trei legi nu vizeaza independenta sistemului judiciar, ci creeaza vulnerabilitati pentru acesta.

S-a pierdut timp pretios si se va mai pierde pana vom avea in final legi ale justitiei clare, aplicabile, reformatoare, s-a creat un climat politic tensionat, lipsit de transparenta, s-au ignorat alte prioritati importante pentru tara, s-a creat un clivaj artificial in randul cetatenilor.

Fac un apel la PSD-ALDE sa profite in mod constructiv de publicarea raportului, sa-si reconfigureze strategia pe toate initiativele legate de justitie, dar profesionist, fara tertipuri, sa renunte la aroganta de a trece prin Parlament legi vitale, modificate astfel incat sa fie in acord cu interesele social-democratilor, doar pentru ca au majoritate si sa accepte sa solicite opinia Comisiei de la Venetia pe acest pachet legislativ", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Citeste si: GRECO se declara profund ingrijorat de anumite aspecte ale reformei sistemului judiciar din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.