Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a incalcat "grav" Constitutia, dar ca revocarea acesteia din functie tine de modul in care presedintele Klaus Iohannis "intelege"sa-si exercite mandatul.

"Presedintele trebuie sa vegheze la respectarea Constitutiei. Doamna Kovesi a calcat peste Constitutie grav, de aceea imi pun intrebarea cum va gestiona presedintele, dar nu sunt consilierul lui. Nu vreau sa intervin in aceasta chestiune, presedintele trebuie sa ia decizia si dupa aceea sa isi asume si consecintele deciziei", a afirmat Tariceanu marti seara la Antena 3.

Intrebat ce crede ca se va intampla daca presedintele Iohannis decide sa respinga solicitarea ministrului Justitiei in cazul procurorului-sef al DNA, Tariceanu a raspuns ca se va ajunge la Curtea Constitutionala.

"Cred ca se va ajunge la Curtea Constitutionala, dar daca stam sa analizam lucrurile asa cum sunt din punct de vedere constitutional, conflictul mai degraba pare sa fie unul intre Guvern si presedinte, pentru ca raportul si solicitarea de revocare au fost facute de ministrul Justitiei, prin urmare el angajeaza Guvernul, in raport cu presedintele. Constitutia sigur ca da dreptul si presedintilor celor doua Camere sa faca sesizari de conflicte interinstitutionale, dar cred ca in aceasta situatie lucrurile sunt foarte clare. Logic ar fi ca ministrul Justitiei si, prin translatie, prim-ministrul sa fie cel care sesizeaza acest caz", a punctat Tariceanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.