Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, in care a precizat ca "intreaga populatie trebuie sa aiba asigurat accesul la servicii medicale". 

"Sub sloganul Sanatate pentru Toti, Ziua Mondiala a Sanatatii din acest an evidentiaza importanta accesului tuturor la servicii esentiale de sanatate. Indiferent de statutul economic sau social, de varsta sau de rezidenta, intreaga populatie trebuie sa aiba asigurat accesul la servicii medicale.

Numai impreuna cu totii – pacienti, cadre medicale, autoritati sanitare, autoritati locale – vom putea avea grija de sanatatea noastra.

De aceea, astazi vreau sa ma adresez oamenilor – cadrelor medicale si pacienti, deopotriva.

Multumesc medicilor, asistentilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus in asigurarea asistentei medicale. Multumesc si celorlalte categorii de personal care lucreaza in unitatile sanitare si care fac posibila functionarea acestora.

Acum, cand noi sarbatorim, ei au grija de sanatatea noastra.

Respect munca depusa de dumneavoastra si, la fel ca atunci cand am condus un spital si in calitate de ministru al Sanatatii va sunt alaturi.

Pacientilor le transmit sa fie increzatori in cadrele noastre medicale si in eforturile depuse de noi pentru asigurarea accesului la servicii de sanatate si medicamente", informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.