Prim-minsitrul Viorica Dancila sustine ca Guvernul urmeaza sa modifice printr-o hotarare, planul de interes national in ceea ce priveste persoanele cu nevoi speciale.

"Continuam astazi si cu aprobarea unor masuri in sprijinul ONG-urilor furnizori de servicii sociale. Aceste masuri au fost identificate in cursul discutiilor pe care le-am avut si pe care le vom avea si astazi cu reprezentanti ai asociatiilor pentru persoanele cu nevoi speciale.

Dupa masurile fiscale pe care le-am adoptat saptamana trecuta, astazi avem o hotarare de guvern de modificare a planului de interes national, hotarare prin care vom creste numarul de locuinte protejate cu 61, vom creste numarul de centre de zi cu 38, centre de zi de serviciile carora vor beneficia persoane adulte cu dizabilitati din comunitate si din locuintele protejate, vom creste numarul de centre Respiro, centre de criza cu 8, de serviciile carora vor beneficia persoane adulte cu dizabilitati din comunitate si familiile acestor, iar prin aceasta masura vrem sa reducem semnificativ riscul institutionalizarii.

Programul de interes national se va derula pe o perioada de trei ani, si anume 2018 - 2020, iar suma necesara implementarii acestui program este de 61.412 mii de lei", a mentionat sefa Executivului, citata de romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.