Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, ca se lucreaza la un pachet privind Pilonul II de pensii si ca va prezenta mai multe detalii cand va fi gata.

"Se lucreaza la un pachet privind Pilonul II de pensii. Nu va pot mai multe detalii. O sa discut cu ministrul Muncii, dupa ce acest pachet va fi gata vom vorbi, pentru ca nu vreau sa venim cu un punct de vedere si pe urma sa il schimbam", a afirmat Dancila.

Referitor la scaderile la contributiile din Pilonul II de pensii, Dancila a spus: “Contributiile la Pilonul II au scazut de la 5,1% la 3,75% odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat. Legat de Pilonul II vom face un grup de lucru, vom vorbi cu doamna ministru (a Muncii – n.r.) si, atunci cand vor fi gata aceste lucruri, vom veni in spatiul public si le vom anunta”.

De asemenea, referitor la faptul ca s-a anuntat ca nu vor scadea nominal contributiile la Pilonul II, premierul a spus ca au fost cazuri izolate de scaderi, dar se vor face verificari in acest sens.

Sursa: News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.