In cadrul unei reuniuni a Comitetului interministerial pentru pregatirea preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, premierul Viorica Dancila a subliniat ca ca stam foarte bine la acest capitol, se arata intr-un comunicat.

"De asemenea, seful Executivului a luat act de stadiul si rezultatele de pana acum ale colaborarii interinstitutionale privind elementele de organizare si stabilirea agendei pentru aceste reuniuni, inclusiv pentru summitul informal de la Sibiu programat sa aiba loc in data de 9 mai 2019.

Analizand si celelalte subiecte discutate in cadrul reuniunii de astazi a Comitetului Interministerial, premierul Viorica Dancila a apreciat ca Romania sta foarte bine cu pregatirea primului sau mandat la Presedintia Consiliului UE. Prim-ministrul a cerut ministerelor sa trateze prioritar, cu seriozitate si implicare responsabila, toate aspectele care pot contribui la un mandat de succes al Romaniei, tinand cont de complexitatea contextului in care Romania va exercita presedintia rotativa a UE – Brexit, adoptarea Cadrului Financiar Multianual si alegerile pentru Parlamentul European.

«Este un proiect de tara pe care trebuie sa-l tratam cu foarte multa seriozitate. Este foarte important sa ne prezentam la nivelul asteptarilor si sa fim pregatiti pentru a ne putea atinge obiectivele, avand in vedere ca ne-am propus sa avem un mandat performant, iar evaluarea Romaniei in calitate de Presedintie a Consiliului UE depinde si de capacitatea noastra de a gestiona si finaliza cat mai multe dintre dosare»", a spus Viorica Dancila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.