Deputatul Catalin Predoiu sustine ca PNL va sesiza Curtea Constitutionala pentru reexaminarea legilor Justitiei.

"PNL va sesiza CCR pentru reexaminarea acestor legi. Legile Justitiei promovate de PSD sunt un fruct otravit al superficialitatii, al obsesiei si al spaimelor fata de functionarea sistemului judiciar", a spus liberalul.

Predoiu a tinut sa mentioneze in plenul Camerei s-au fortat regulamentele parlamentare.

"Astazi s-au fortat regulamentele parlamentare, au inceput dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor, practic, cand nici rapoartele nu erau redactate de comisie. Nu a fost timpul necesar pentru ca toti parlamentarii, nu doar cei din comisie, sa ia la cunostinta despre modificari. Este un simulacru de parlamentarism, nu ceea ce s-a promis la inceputul acestei legislaturi.

In al doilea rand, aceste legi au slabit independenta procurorilor. In al treilea rand, legile - asa cum le-au promovat si le-au votat PSD - politizeaza in mod excesiv procedura de numire a procurorilor de rang inalt pentru ca plaseaza indirect decizia la nivelul ministrului Justitiei, care este in mijlocul sistemului politic, luand-o de la nivelul presedintelui, care era deasupra nivelului politic, legitimat de votul popular cel mai larg", a spus el, citat de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.