Motivarea in cazul avizului negativ dat de Sectia pentru procurori pe solicitarea ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, urmeaza sa fie finalizata la sfarsitul acestei saptamani, a anuntat joi vicepresedintele CSM, Codrut Olaru.

"Motivarea avizului este pe finalizarea acestei proceduri, probabil in cursul acestei saptamani va fi transmisa decidentilor in vederea luarii unor masuri. (...) CSM - Sectia pentru procurori se va exprima absolut in scris in motivarea avizului", a declarat Codrut Olaru, la Ministerul Justitiei, potrivit Agerpres.

Pe 27 februarie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Sectia pentru procurori a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii doamnei procuror-sef, prin urmare avizul este unul negativ. In perioada imediat urmatoare hotararea va fi motivata, va fi transmisa decidentilor in vederea luarii masurilor legale", preciza Codrut Olaru, seful Sectiei de procurori din CSM.

Potrivit legii, ministrul Justitiei poate cere revocarea din functie a procurorului-sef al DNA, Sectia pentru procurori a CSM da un aviz consultativ, iar decizia o ia presedintele Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.