Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat luni ca procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii au luat o hotarare rapida, "instant", atunci cand au avizat negativ propunerea sa de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, precizand ca acum acestora le este greu sa motiveze "contra evidentei".

"Procurorii din Sectia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotarare instant, rapida, in cateva minute. Acum, va dati seama ca le este greu ca sa motiveze contra evidentei. Un demnitar incalca in jumatate de an de trei ori Constitutia, genereaza trei conflicte juridice de natura constitutionala, dupa care pe autorul acelor incalcari sa-l feliciti", a declarat Tudorel Toader la MJ.

Pe 27 februarie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Sectia pentru procurori a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii doamnei procuror-sef, prin urmare avizul este unul negativ. In perioada imediat urmatoare, hotararea va fi motivata, va fi transmisa decidentilor in vederea luarii masurilor legale", declara Codrut Olaru, seful Sectiei de procurori din CSM.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.