Consiliul National al PNL si-a deschis duminica lucrarile la Palatul Parlamentului cu introducerea pe ordinea de zi a doua noi puncte fata de cele anuntate, validarea ca propunere pentru functia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, si a celei de candidat la functia de presedinte al Romaniei, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

UPDATE: Consiliul National al PNL a validat, duminica, propunerea ca liderul liberalilor, Ludovic Orban, sa fie propus de partid pentru functia de prim-ministru, iar Klaus Iohannis, candidat la functia de presedinte al Romaniei pentru alegerile din 2019.


Cele doua propuneri urmeaza sa fie supuse votului secret al delegatilor la reuniune. Pentru a fi votat ca premier al PNL in cadrul CN si-a anuntat candidatura si Viorel Catarama.

Propunerea pentru functia de premier a fost facuta de prim-vicepresedintele PNL, Iulian Dumitrescu, iar cea pentru sustinerea drept candidat al liberalilor la Presedintie a lui Klaus Iohannis, de liderul liberalilor, Ludovic Orban.

"In documentele care urmeaza sa fie adoptate astazi o sa vedeti ca scrie ca urmeaza sa construim, sa cream un nou program de guvernare, un lucru atat de asteptat de romani, un program care sa arate ca suntem, intr-adevar, alternativa la PSD. De aceea cred ca este absolut normal sa solicit introducerea pe ordinea de zi a unui nou punct, si anume, sa formalizam desemnarea candidatului Partidului National Liberal la functia de prim-ministru in persoana presedintelui partidului, domnul Ludovic Orban", a declarat Iulian Dumitrescu de la tribuna Consiliului National.

Dupa ce secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartau, a luat act de propunere, presedintele PNL a cerut, la randul sau, cuvantul pentru a face o propunere.

"Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic, validarea candidatului la presedintia Romaniei din partea PNL se decide in Consiliul National. Dupa cum vedeti, dupa o buna perioada de vreme, adversarii nostri politici au o strategie sistematica de creare a unei false imagini ca ar exista o distanta intre PNL si presedintele Klaus Iohannis. Presedintele Klaus Iohannis este ales presedinte al Romaniei drept candidat din partea PNL. PNL s-a angajat in parteneriat cu presedintele Romaniei sa puna in practica proiectele lansate in perioada candidaturii", a declarat Orban.

La Consiliul National al PNL participa 785 de delegati din 1.000 de delegati convocati.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.