Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, in legatura cu afirmatiile prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca Europa este "cu ochii" pe Romania si ca in cazul in care reprezentantii majoritatii parlamentare nu vor intelege acest lucru, tara noastra va fi tratata in continuare ca un "caz special".

"Primul lucru pe care vreau sa-l remarc - si nu stiu daca l-au inteles colegii din majoritate - este ca Europa este cu ochii pe noi si chiar daca o perioada de timp nu a existat atata atentie privitor la involutiile din Romania, din cauza faptului ca a existat un parcurs mai degraba pozitiv, de o bucata de vreme ceea ce se intampla in Romania a facut ca Europa sa fie extrem de interesata. Daca nu inteleg colegii nostri sau daca se fac ca nu inteleg, inseamna ca urmaresc in mod deliberat raul Romaniei. (...) Daca ei vor continua pe acest drum, vom fi tratati in continuare ca un caz special, vom fi tinuti undeva intr-un colt, pusi pe coji de nuca", a spus Orban, la Realitatea Tv.

El a sustinut ca Romania s-a "indepartat" de indeplinirea conditiilor pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si de Verificare (MCV).

"Acest lucru este transmis foarte plastic prin mesajul prim-vicepresedintelui CE, care a spus 'alergati, alergati, dar aveti grija sa alergati spre finish' si mai ales a spus e ca un maraton si acum, cand va apropiati de finish, alergati in directia gresita. Acest lucru exprima clar perceptia evidenta a CE despre faptul ca noi inregistram involutii in ceea ce priveste justitia, independenta justitiei, domnia legii in Romania", a afirmat Orban.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, la Bucuresti, ca in ultimii 20 de ani s-au realizat foarte multe in ceea ce priveste consolidarea sistemului de justitie din Romania.

"S-au realizat foarte multe in 20 ani in ceea ce priveste consolidarea sistemului de justitie, crearea unui sistem de justitie cu adevarat independent in Romania. S-au realizat foarte multe in ultimii 11 ani de cand Romania s-a alaturat Uniunii Europene, cu MCV in vigoare. E ca si cum alergam un maraton si acum suntem pe ultima suta de metri a acelui maraton. Mesajul meu pentru astazi este: continuati sa alergati, dar nu in directia gresita! Alergati in continuare catre finish-ul maratonului, pentru ca aproape am ajuns acolo. Mai sunt doar cateva recomandari ale Comisiei care inca trebuie indeplinite, insa nu va opriti, nu stati locului, pentru numele lui Dumnezeu, nu incepeti sa alergati in directia opusa!", a spus Timmermans, intr-o conferinta de presa.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.