Presedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri ca, in ultima perioada, au loc manifestari virulente si incercari de manipulare pentru decredibilizarea Directiei Nationale Anticoruptie si pentru subordonarea Justitiei, punctand ca acest fapt este inadmisibil.

"Directia Nationala Anticoruptie, ca parte a Ministerului Public, si justitia, in ansamblul sau, asigura mecanismele necesare pentru a vindeca Romania de coruptie. Din pacate, insa, asistam in ultima perioada la manifestari virulente ale disperarii si la incercari de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA si cu incercarea clara de a subordona justitia politicului. Inadmisibil!", a declarat Iohannis, la bilantul DNA pe 2017.

El a sustinut ca "niste inculpati si condamnati penal, dupa ce au fost prinsi de institutiile statului incalcand legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat".

"Asa cum spune un proverb romanesc - minciuna umbla cat umbla, pana i se infunda. Toate aceste actiuni concertate in plan mediatic nu au sanse de reusita. Cei care le-au pus la cale sunt cei care au ramas in trecut, care traiesc cu iluzia ca puterea inseamna privilegii si se exercita prin abuz", a subliniat Klaus Iohannis.

Seful statului a aratat, insa, ca democratia s-a consolidat in Romania.

"Justitia este acum independenta si eficienta, iar spiritul civic al societatii romanesti se manifesta in ultima vreme cu mult curaj", a afirmat seful statului.

Iohannis a punctat ca "in lupta dintre nou si vechi, dintre cei care traiesc din coruptie si cei care combat coruptia, dintre cei care se gandesc la viitorul acestei tari si cei care se gandesc doar la propriul viitor va castiga Romania moderna, europeana, care actioneaza in baza valorilor democratiei occidentale si a statului de drept".

"Oare de ce mi-am amintit de sintagma 'democratie originala'? Cred ca si de acolo ni se trage ceva legat de coruptie si abuzul de putere", a spus presedintele Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.