Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat ca nu va participa miercuri la sedinta de bilant pe anul 2017 a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), invocand faptul ca nu a primit raportul de activitate al institutiei.

"Maine aveti bilantul, maine este 28 februarie si pana maine trebuia sa imi trimiteti raportul (n.r. - de activitate pe 2017) si nu l-am primit. Aveti o explicatie? Mi-ati trimis si o invitatie si va multumesc, dar sigur nu voi veni, ca eu vin acolo sa ma uit la dumneavoastra ca ministru al Justitiei fara a va indeplini obligatia din lege sa imi dati raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitati", a spus Toader la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM in care a fost luata in discutie solicitarea lui Toader de revocare din functie a sefei DNA.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a aratat ca invitatii primesc raportul.

"Se prezinta raportul de activitate in forma scrisa, se inainteaza procurorului general al PICCJ, care urmeaza sa vi-l transmita dumneavoastra si acest lucru s-a intamplat. (...) Persoanele care sunt invitate sa ia cuvantul categoric primesc raportul de activitate pentru a putea sa isi noteze lucruri", a explicat ea.

Kovesi a precizat ca raportul de activitate al DNA pe anul 2017 i-a fost transmis ministrului Justitiei in cursul acestei zile.

"Si eu ce fac, il citesc la noapte?", a replicat ministrul Justitiei.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, marti, propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.