Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sustine ca nu isi asuma nici el, dar nici partidul decizia luata de Tudorel Toader in privinta revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Nu trebuie sa imi asum eu si nici PSD nu isi asuma asta, aici nu e vorba de asumare. Este o procedura institutionala foarte clar definita in lege, (...) nu are ce sa caute PSD aici si nici nu vrea sa se implice", a declarat social-democratul la Palatul Parlamentului.

Presedintele PSD a tinut sa mentioneze ca argumentele ministrului Justitiei in legatura cu acest subiect trebuie sa fie analizate de Administratia Prezidentiala si de seful statului, "care isi va exprima un punct de vedere mai devreme sau mai tarziu".

"Categoric nu luam in calcul suspendarea presedintelui. Orice discutie pe aceasta tema in care este implicat PSD este falsa", a adaugat el, citat de jurnalul.ro.

De asemenea, si deputatul Catalin Rdulescu, chestionat daca se ia in calcul suspendarea presedintelui Iohannis, a sustinut: "Nu, nu este cazul, nu a discutat nimeni. (...) Probabil ca se va face o sesizare la CCR, ma gandesc nu am discutat.. pe temeiul nerespectarii Constitutiei, pentru ca pana la urma, din ce inteleg eu, faptul de a revoca pe cineva nu este o chestiune ca vrei sau nu vrei, ci este pana la urma un act administrativ. Inteleg de la specialisti ca pana la urma face un simplu act administrativ, nu ca decide dansul ca revoca sau nu revoca".

Citeste si: Tutuianu, despre raportul privind revocarea lui Kovesi: Daca presedintele va refuza, solutia e sesizarea CCR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.