Politica26 Februarie 201815:52

Lectura de un minut

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a stabilit luni ca afirmatia premierului Viorica Dancila despre "autisti" care "dezinformeaza" la Bruxelles se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare.

"Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 26.02.2018, a dezbatut declaratia doamnei prim-ministru Dancila Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut urmatorul continut: "Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta", hotarand ca declaratia in cauza se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare", conform unui comunicat de presa transmis de CNCD.

CNCD a mai hotarat ca lipsa interventiei moderatorului emisiunii, Mihai Gadea, nu constituie discriminare.

Decizia a fost adoptata cu majoritatea celor prezenti - opt voturi "pentru" si unul "impotriva", scrie Agerpres.

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Citeste si:
Klaus Iohannis il desemneaza prim-ministru pe Ludovic Orban
Klaus Iohannis il desemneaza...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.