"Vreau sa infirm o teza care circula cu viteza luminii de doua zile, si anume ca presedintele nu are alta varianta decat sa o revoce pe sefa DNA, ceea ce este totalmente fals", sustine senatorul PNL Alina Gorghiu.

"Evident ca presedintele are, conform Constitutiei si jurisprudentei Curtii, acest atribut de a o revoca sau nu. Este o decizie chiar din 2005 a Curtii Constitutionale care spune ca acest atribut al presedintelui nu are cum sa fie golit de continut. Este un mare balon de sapun acesta ca presedintele, vezi Doamne, ar fi obligat, constrans de lege sa o revoce", a declarat Gorghiu la Parlament.

De asemenea, a tinut sa mentioneze ca se indoieste ca CSM va aviza favorabil propunerea ministrului Justitiei: "Ma indoiesc ca va fi un aviz favorabil. Adica as putea chiar sa am o opinie ferma ca acest aviz va fi unul nefavorabil, chiar daca este unul consultativ sunt absolut convinsa ca toti se vor linisti dupa acest aviz".

"Nu vad cu ce ar fi de folos o motiune simpla acum impotriva unui ministru care deja si-a articulat punctul de vedere in public si a spus ca optiunea sa este demararea procedurii de revocare. Evident ca asta nu inseamna ca nu trebuie sanctionat public si politic, dar cred ca in acest moment cel mai important este sa asteptam avizul CSM prin sectia de procurori si ulterior sa vedem punctul de vedere al presedintelui", a completat ea, citata de jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.