Ministrul Apararii, Mihai Fifor, va efectua o vizita de trei zile in Israel, la invitatia omologului sau, Avigdor Lieberman. Discutiile vor viza cooperarea bilaterala in domeniul apararii si cel al medicinei. 

Evolutia securitatii la nivel international se afla, de asemenea, pe agenda discutiilor. Ministerul Apararii este de parere ca se impune consolidarea dialogului la nivelul organizatiilor internationale.

Vizita ministrului incepe luni si se va termina miercuri si cuprinde si o intalnire cu seful Comisiei de aparare si politica externa israelian, Avi Dichter, o vizita la Monumentul martirilor si eroilor Holocaustului, dar si o intalnre cu reprezentantul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte, Arhimandritul Teofil Anastasoaie.

Nu este prima vizita a oficialor romani in Israel. Insusi presedintele Klaus Iohannis a mers in 2016, dar si fostii premieri Victor Ponta si Sorin Grindeanu si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, potrivit Digi24.

Printre primii ambasadori cu care s-a intalnit premierul Viorica Dancila se numara ambasadoarea Israelului in tara noastra, Tamar Samash.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.