Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat pe Facebook ca a avut o intrevedere cu echipa de experti - raportori ai Grupului de State impotriva Coruptiei (GRECO).

"Intrevederea a avut ca obiect discutarea amendamentelor aduse Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum si a implicatiilor practice pe care acestea le pot avea asupra sistemului judiciar roman.

Pe aceeasi tema echipa GRECO a avut intalniri si cu alti interlocutori din mediul guvernamental, legislativ, judiciar si al organizatiilor non-guvernamentale.

Odata cu adoptarea raportului de conformitate aferent rundei a patra de evaluare a GRECO, cu ocazia reuniunii plenare din luna decembrie 2017, GRECO a decis aplicarea Regulii 34 din Regulile sale de Procedura cu privire la demersul autoritatilor romane de modificare a legilor justitiei, pentru a vedea daca acesta poate avea ca rezultat incalcarea unui standard anticoruptie al Consiliului Europei care a facut obiectul vreunei runde de evaluare.

Aceasta procedura implica demersuri vizand solicitarea de informatii de la statul membru, desemnarea de raportori pentru a evalua situatia specifica, efectuarea unei vizite in statul membru in cauza, precum si adoptarea unui raport ad-hoc", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.