Comisia Europeana "urmareste indeaproape si cu ingrijorare" ultimele evolutii din Romania, a precizat vineri, la solicitarea AGERPRES, un purtator de cuvant al executivului comunitar, rugat sa comenteze anuntul de joi al ministrului Justitiei, Tudorel Toader, conform caruia va declansa procedura de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru ''acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept''.

"Comisia urmareste indeaproape si cu ingrijorare ultimele evolutii. Independenta sistemului judiciar din Romania si capacitatea sa de a lupta eficient impotriva coruptiei sunt bazele unei Romanii puternice, asa cum au reamintit in declaratia lor comuna de luna trecuta presedintele (Jean-Claude Juncker - n.r.) si prim-vicepresedintele (Frans Timmermans - n.r.)", a subliniat purtatorul de cuvant Christian Wigand, intr-o reactie transmisa pe e-mail.

"Comisia va urmari indeaproape evolutiile privind procedurile in desfasurare care il vizeaza pe procurorul-sef al DNA", a adaugat el.

"In precedentele rapoarte MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare - MCV), faptul ca Directia Nationala Anticoruptie si-a mentinut realizarile in contextul unei presiuni intense a fost remarcat ca un semn de sustenabilitate. Comisia a notat de asemenea in raportul sau ca atunci cand aceasta presiune incepe sa afecteze lupta impotriva coruptiei, Comisia ar putea reevalua aceasta concluzie", se mai arata in mesajul Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.