Uniunea Salvati Romania (USR) initiaza motiune simpla impotriva Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, invitand toate formatiunile de opozitie sa i se alature.

"USR considera ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a incalcat toate principiile democratice si ale statului de drept prin declaratia publica de aseara, cand a anuntat ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului sef al DNA fara sa ofere motive juridice bine fundamentate, in acord cu Legea 303/2004, cea care reglementeaza motivele si conditiile in care se poate cere revocarea unui procuror sef al DNA.

Motivele pentru care se depune motiune impotriva ministrului Toader

- S-a substituit autoritatii CSM, ceea ce este neconstitutional. S-a referit la anchetarea OUG 13 de anul trecut, cand CSM a decis ca procurorii au actionat corect.

- Toader a spus ca Laura Codruta Kovesi a contestat autoritatea CCR, pentru ca a invocat fapte care nu mai pot fi investigate, pentru ca CCR a dezincriminat o parte a abuzului in serviciu. Aceasta este un fapt, nu o contestare din partea sefei DNA.

- Doamna Kovesi a dat interviuri la BBC si Euronews si a stricat imaginea Romaniei pe plan extern. Asadar avem o acuza pentru delict de opinie. Dar minciunile transmise de Dragnea si Tariceanu catre reprezentantii CE sau ale europarlamentarilor trimisi la Bruxelles de PSD-ALDE nu au stricat imaginea tarii? Dar sutele de mii de oameni in strada timp de 1 an de zile, care protesteaza neincetat fata de abuzurile de putere ale gruparii Dragnea-Tariceanu nu transmit acelasi mesaj?", arata formatiunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.