Premierul Viorica Dancila a declarat vineri, referindu-se la raportul prezentat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, privitor la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ca, daca ce scrie in documentul respectiv este adevarat, atunci e ingrijorator si trebuie luata o decizie.

Intrebata de presa daca sustine punctul de vedere al ministrului Justitiei privind propunerea de revocare a sefei DNA din functie, premierul a spus: "Nu conteaza daca eu sustin sau nu sustin un punct de vedere, conteaza ca ceea ce a scris ministrul Justitiei in acel raport, daca este adevarat, (...) inseamna ca toate lucrurile acestea sunt ingrijoratoare si ca trebuie luata o decizie. Cum va fi luata aceasta decizie nu ma intrebati pe mine ca nu depinde de mine".

Premierul a precizat ca nu a discutat cu ministrul Justitiei pe marginea raportului si nici nu are in intentie.

"Nu am discutat despre acest lucru si nici nu am intentia sa discut. (...) Am spus de fiecare data ca Justitia trebuie sa fie libera si ca nu trebuie nimeni sa interfereze in actul de justitie. Am ascultat odata cu dumneavoastra raportul la televizor, am vazut ce este in raport, am ascultat fiecare punct in parte, totul trebuie sa-si urmeze cursul si nu cred ca trebuie sa dau eu un verdict sau altcineva sa dea un verdict. (...) Cred ca in tara aceasta avem o Constitutie, avem legi si fiecare trebuie sa actioneze in acest mod", a precizat Dancila.

Ea a aratat ca nu va cere o intrevedere cu presedintele Klaus Iohannis pe subiectul privind conducerea DNA, scrie Agerpres.
"Eu nu o sa solicit. Daca domnul presedinte solicita sa aiba discutie cu mine, bineinteles ca voi spune da, pentru ca, asa cum am spus inca din primele zile in care am venit prim-ministru, vreau echilibru, vreau o colaborare buna intre Guvern-Parlament si institutia prezidentiala", a mai declarat Dancila.

Premierul Viorica Dancila a participat vineri la Palatul Elisabeta, la un pranz de lucru, alaturi de Custodele Coroanei romane, Margareta, si principele Radu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat joi seara ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru "acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.