"Tudorel ne-a pacalit pe toti", sustine presedintele PNL, Ludovic Orban, intr-o postare pe Facebook dupa ce ministrul Justitiei a propus, joi, revocarea din functie a sefei Directiei Nationale Anticoruptie.

"Saptamana trecuta, cu o prestatie demna de Oscar, Tudorel ne-a pacalit pe toti. Ne-a facut sa credem ca poate fi chiar un Ministru al Justitiei, un om rational care nu va ceda presiunilor cohortei de pesedisti care asteapta cu sufletul la gura caderea celui mai eficient bastion al luptei anticoruptie.

In seara aceasta am vazut cu totii cine este Tudorel de fapt. Avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fara scrupule, care este dispusa sa sacrifice prezentul si viitorul Romaniei.

Nu este totul pierdut, avem CSM, avem Presedinte, avem PNL, avem oameni in strada. Lupta pentru o Romanie normala continua", a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Tudorel Toader a propus revocarea din functie a sefei DNA

Dupa prezentarea unui raport de 36 de pagini, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a propus revocarea din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

La incheierea raportului prezentat in 80 de minute, Tudorel Toader nu a dorit sa raspunda niciunei intrebari puse de jurnalisti.

"Raportul, insotit de propunerea de revocare a procurorului sef, va fi transmis catre Sectia pentru procurori a CSM, precum si catre presedintele Romaniei, pentru a analiza si pentru a decide in acord cu competentele constitutionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Kovesi, prima reactie dupa cererea de revocare

"Voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie

Citeste si: Monica Macovei, despre Tudorel Toader: A devenit sluga politicienilor anchetati sau condamnati penal


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.