Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis premierului Viorica Dancila ca are "multa incredere in sistemul judiciar din Romania".

"I-am spus doamnei prim-ministru ca ar trebui ca in anumite zone din Romania sa nu se dea impresia ca statul de drept in anumite elemente componente ale acestuia ar putea sa fie puse sub semnul intrebarii. Am spus doamnei prim-ministru, asa cum am spus si presedintelui, ca am mare incredere in sistemul judiciar din Romania.

In mai multe tari din UE exista probleme in ceea ce priveste aplicarea stricta a regulilor statului de drept. Am evocat aceasta problema, dar eu nu sunt neaparat foarte ingrijorat de situatia din Romania. Stiu ca presedintele Romaniei se ocupa de acest lucru, vegheaza, stiu ca sistemul judiciar functioneaza si doamna prim-ministru tine foarte mult la statul de drept", a declarat presedintele Comisiei Europene.

Premierul Viorica Dancila a spus la randul sau ca spera la un dialog punctual pe eventualele "nemultumiri" ale liderilor europeni.

"Am avut aceasta discutie si, intr-adevar, eu cred in libertatea Justitiei, cred in statul de drept, cred in faptul ca trebuie luptat impotriva coruptiei si am specificat dlui presedinte ca atunci cand va exista o indoiala trebuie sa discutam punctual, sa nu vorbim la modul general, pentru a elucida sau a indrepta ceea ce nemultumeste la nivel european. Cred ca acest lucru, a unei bune cooperari punctuale pe lucrurile care nemultumesc, nu la modul general, nu poate fi decat benefica atat pentru Romania, cat si pentru informarea institutiilor europene",
a sustinut sefa Executivului, citata de ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.