Deputatul PSD Andreea Cosma s-a prezentat miercuri la sediul IGPR pentru a depune o plangere penala, dupa ce ar fi primit mai multe amenintari la telefon, au declarat oficiali din IGPR.

Inspectia Judiciara a anuntat pe 16 februarie ca se fac verificari prealabile la Serviciul Teritorial Ploiesti al DNA, pentru identificarea eventualelor indicii privind savarsirea unor abateri disciplinare.

"In prezent, o echipa de inspectori judiciari de la Directia de inspectie judiciara pentru procurori efectueaza verificari prealabile, in conformitate cu dispozitiile art. 45 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare, pentru a se stabili daca exista indicii in legatura cu savarsirea unor abateri disciplinare", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare transmis Agerpres.

Conform aceleiasi surse, verificarile au fost demarate dupa ce institutia s-a sesizat din oficiu, pe 12 februarie, ca urmare a aparitiei in media a unor informatii privind activitatea profesionala si conduita unor procurori de la DNA Ploiesti.

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe inregistrari audio in care erau redate presupuse discutii ale procurorului-sef al Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.