Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut o intalnire, marti la ora 11:00, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Camera Deputatilor a publicat un comunicat de presa in care arata subiectele de discutie dezbatute in intalnirea dintre Hans Klemm si Liviu Dragnea.

Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, l-a primit marti, 20 februarie, pe domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania.

Intalnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relatiilor bilaterale, in domeniile politico-militar si de securitate, Romania fiind prima tara membra NATO care a alocat 2% din PIB pentru aparare.

Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca Parteneriatul Strategic cu SUA reprezinta pilonul politicii externe si de securitate a Romaniei. Tara noastra a avut cea mai mare crestere economica din Europa, continuand, in acelasi timp, sa fie un generator de securitate si stabilitate, in special in regiunea noastra.

In acest sens, discutiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunitatilor de intarire si aprofundare a Parteneriatul Strategic intre Romania si SUA in toate domeniile, partea romana subliniind importanta amplificarii si dezvoltarii dimensiunii economice, in special in domenii cheie precum energie, IT si securitate cibernetica, stiinta si cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea si implementarea unui plan de actiuni de lucru pentru a intari si aprofunda parteneriatul strategic intre Romania si SUA, pe aceste dimensiuni”, se arata in comunicat.

Un detaliu important iese la iveala din comunicatul de presa al Camerei Deputatilor. „(...) Romania fiind prima tara membra NATO care a alocat 2% din PIB pentru aparare”, precizeaza sursa citata, fara sa mentioneze alte detalii.

Insa, potrivit celor mai noi informatii ale NATO pe acest subiect, publicate in iunie 2017, in afara de SUA, alte cinci tari contribuie cu 2% din PIB pentru aparare: Grecia, Estonia, Marea Britanie, Romania si Polonia (in ordinea sumelor alocate), informeaza Digi24.

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.