Premierul Viorica Dancil nu considera ca Legea salarizarii este problematica, sustinand ca indeplineste elementele care au stat la baza elaborarii actului normativ.

"Eu consider ca cele patru elemente care au stat la baza Legii salarizarii au fost indeplinite. Si aici ma refer pentru munca egala - plata egala. Si cred ca ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei, acelasi consilier, cu aceeasi munca, avea 4.000 de lei. Deci, este normal, e un principiu european ca la munca egala sa avem plata egala. Al doilea: sa ne gandim la ramuri strategice, la domenii strategice precum sanatatea si educatia si acolo sa avem o crestere salariala, la cresterea diferentei de la 1 la 15 la 1 la 12, intre cel mai mare si cel mai mic salariu.

Si, de asemenea, un principiu foarte corect: sustenabilitatea. Tot ce este prevazut in Legea salarizarii sa putem sa sustinem financiar. Au existat unele probleme, asa cum ati vazut, inca din prima sedinta de guvern au existat ordonante care sa regleze acolo unde s-au produs, asa, sa zicem, defectiuni. Si vor urma, vom avea in urmatoarea sedinta inca o ordonanta de urgenta, sa reglam pentru mamici, pentru concediile medicale, unde avem deficientele, le vom regla", a spus prim-ministrul, citat de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.