Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a facut un apel catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a lua masuri urgente, in urma dezvaluirilor "incredibile" facute duminica seara de fostul deputat Vlad Cosma, afirmand ca acestea dovedesc faptul ca "sistemul este foarte bolnav''.

Stefanescu a adaugat ca in ceea ce-l priveste nu are nicio emotie la sedinta Biroului Permanent National al PSD, in schimb are emotii pentru ca "sistemul este foarte bolnav".

"Nu am nicio emotie. Am emotii pentru dezvaluirile facute aseara de colegul nostru, Vlad Cosma, la doua posturi de televiziune si, in mod clar, trebuie sa spunem ca sistemul este foarte bolnav, si vorbim aici de o cangrena generalizata si trebuie luate masuri urgent, in momentul asta, penale, administrative, adica asteptam deja de dimineata a reactie a procurorului general. Nu a venit. Asteptam o reactie a ministrului de Justitie, nu a venit. Asteptam Corpul de control al ministrului Justitiei sa faca deja ceva in sensul asta. Asa ca fac un apel catre ministrul Tudorel Toader in mod foarte clar: Tudorele, fa ceva, ca nu se mai poate! Deci lucrurile au ajuns la paroxism! Adica nu exista un loc pe planeta, un loc unde sa se produca astfel de lucruri atat de ciudate si nefiresti. Aseara am fost nu socat, ci a fost demonstratia clara ca lucrurile sunt stricate total aici, la noi, si ca trebuie facut ceva acum (...). Nu stiu daca trebuie revocati anumiti sefi, daca trebuie deschise niste anchete penale, daca trebuie demisi astazi, dar trebuie facut ceva pentru ca lucrurile au luat-o razna total in Romania. Si eu atrag atentia ca facand parte dintr-un partid care a fost votat in mod special pentru a face dreptate in Romania - in fiecare zi apar astfel de dezvaluiri. (...) Si in acelasi timp vad ca oameni care au functii numite pentru a lua aceste masuri nu le iau", a sustinut Stefanescu.

S-ar impune o strategie pe termen scurt si mediu, sustine Stefanescu

"Eu ma gandesc foarte bine ca la nivelul nostru de partid si colegi sa avem o strategie pe termen scurt si mediu in viitor (...), inclusiv in ceea ce priveste legislatia, pentru ca fata asta mizerabila aratata de unii oameni din sistem vizavi de ce au facut ei, de lucrurile pe care le-au indeplinit la comenzile pe care le-au facut, aici vorbim de ministrii anchetati, de faptul ca procurori se baga in decizii vizavi de Guvern - ei au inceput sa decida cine va fi prim-ministru in tara asta, cine nu, adica nu romanii care voteaza, ei! Oamenii astia care se intalnesc in secret la mese si la vile de protocol si la tot felul de vii si la tot felul de case conspirative, aflam azi cu stupoare ca in spate este aceasta forta care incearca sa decida. (...) Avem un coleg arestat, un prim-ministru caruia i s-a redeschis un dosar dupa opt ani, pe care tot ei l-au inchis, in fiecare zi aflam lucruri ciudate despre colegii nostri si vanatoarea continua in mod abuziv, ilegal, pe langa Constitutie, si nu mai putem sta cu bratele incrucisate", a mentionat Stefanescu.

Stefanescu: "Nu mai putem sta cu bratele incrucisate"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a calificat, luni, drept "cutremuratoare" afirmatiile facute de procurorul Mihaiela Moraru Iorga referitoare la procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustinand ca institutiile abilitate ar trebui sa ia masuri.

"Trebuiau luate masuri concrete (...). In fiecare zi aflam lucruri ciudate despre colegii nostri si vanatoarea continua, continua, continua in mod abuziv, ilegal, pe langa Constitutie si nu mai putem sta chiar asa, cu bratele incrucisate. (...) Ceea ce spunea doamna Iorga este cutremurator. Adica ei discutau la nivelul ala cum sa faca dosare penale unor ministri pe care banuiau ei ca am putea noi sa-i promovam prim-ministri. Mai este o inregistrare facuta tot la ei, in care doamna Kovesi cere decaparea primului-ministru pe motiv ca trebuie sa darame Guvernul. Adica sunt lucruri atat de incredibile intr-o tara europeana si intr-o tara care si-a castigat democratia prin sange acum 28 de ani",
a declarat Codrin Stefanescu, la sediul PSD.

In opinia sa, institutiile din sistemul de justitie ar fi trebuit deja sa reactioneze dupa dezvaluirile facute in ultimele luni in comisiile parlamentare de ancheta, scrie Agerpres.

"Cand ai inregistrari din interiorul sedintei cu procurorii sau vine doamna Iorga sau domnul Tulus, care au fost pana mai ieri adjunctii doamnei Kovesi, cand vin oamenii din sistem, cum vine domnul Dragomir, care a fost adjunctul lui Coldea, cand vin la comisii speciale in Parlament si spun lucruri cutremuratoare, atat de cutremuratoare incat membrii comisiei, indiferent de partid, au cerut de nu stiu cate ori pauza pentru ca au fost socati de declaratiile facute acolo si de Udrea si de Dragomir si de fostul sef al SRI Alba si asa mai departe. Adica toate chestiile astea se aduna, se aduna, se aduna si, in acelasi timp, in sistem lumea tace, tace, tace", a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

Citeste si:
Andreea Tonciu, dezvăluiri șocante. Și-a împins prietena de la etaj
Andreea Tonciu, dezvăluiri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.