Facand referire la condamnarea lui Darius Valcov, prim-ministrul Viorica Dancila a declarat ca nu a abandonat niciodata un membru al echipei sale care trece printr-un moment dificil.

Chestionata de jurnalisti daca a luat o decizie in privinta lui Darius Valcov, raspunsul premierului a fost: "Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Cand vom avea o hotarare definitiva, abordarea mea probabil va fi alta. (...) Eu cred ca fiecare dintre cetatenii acestei tari au dreptul la prezumtia de nevinovatie pana la o hotarare definitiva si cred ca acest lucru ar trebui sa se aplice pentru fiecare roman, indiferent de locul unde se afla. Eu voi merge pe acest lucru".

"Am votat o directiva europeana care sustine prezumtia de nevinovatie pana la decizia finala, deci nu pot sa neg ceva ce am votat. Mi se pare normal. (...) Abordarea mea va fi alta, cand va fi hotararea definitiva", a adaugat Dancila, citata de jurnalul.ro.

Darius Valcov, condamnat la 8 ani de inchisoare

Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si ministru al Finantelor, a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 8 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit deciziei instantei, Valcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicandu-se pedeapsa cea mai mare, la care se adauga un spor, rezultand astfel o condamnare finala de 8 ani.

Totodata, se confisca de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.