"Daca functionarii publici vor sa castige mai mult decat sunt platiti in sistemul public, atunci sa se duca in sistemul privat. Dupa cum cei care sunt liber profesionisti si le e greu sa completeze un formular de declaratie de venituri pentru a se stabili impozitul li se pare prea complicat, sa treaca functionari publici, da? Ca sa fie clar!”, a spus liderul ALDE, potrivit Libertatea.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca nu este ‘foarte confortabil’ cu solutia de scutire de impozite pentru domeniul IT, pentru ca sunt oameni valorosi si in alte domenii si nu beneficiaza de aceleasi avantaje.

"Eu nu sunt foarte confortabil cu aceasta solutie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare si avem si acum o justificare, care cred ca e valabila. Vrem sa tinem specialistii in IT in Romania. Nu vrem ca aceasta forta de munca foarte valoroasa sa emigreze, dar in acelasi timp eu va spun ca liberal ca eu cred in neutralitatea stimulentelor economice si ca atare ceea ce se intampla este o distorsiune in piata. Sa stiti ca IT-stii sunt oameni extrem de valorosi, dar nu sunt singuri. Sunt si in alte domenii oameni extrem de valorosi, dar care nu beneficiaza de aceleasi avantaje", a spus Tariceanu, la finalul lucrarilor Scolii Politice de Iarna a TLDE.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a admis, recent, ca in cazul unor bugetari salariile vor scadea cu procente intre 10% si 40%, in urma aplicarii legii salarizarii unice si a transferului contributiilor.