Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, sustine ca legarea fondurilor europene de "alte elemente" ar constitui "o incalcare grosolana" a principiilor Uniunii Europene.

"In legatura cu legarea fondurilor de alte elemente, din punctul meu de vedere, ar constitui o incalcare grosolana nu numai a prevederilor, dar si a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, care au ca obiectiv fundamental solidaritatea si asigurarea convergentei intre economiile statelor membre.

In mod evident, politica de fonduri de coeziune si politica agricola comuna sunt instrumente pentru a creste convergenta dintre economiile tarilor mai dezvoltate din Uniunea Europeana si tarile noastre. Nu este, intr-adevar, niciun fel de opera de caritate si vreau sa va spun foarte direct ca la aproape tot ce priveste fondurile Uniunii Europene contribuie si Romania, contribuie si Polonia, pe masura puterilor noastre, dar sumele nu sunt deloc neglijabile", a declarat Melescanu, citat de digi24.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.