"Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  apreciaza interventia publica a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care acesta recunoaste capacitatea mecanismelor democratice si constitutionale din Romania de a lua propriile decizii, in deplin acord cu valorile europene, creand premisele unui dialog echilibrat cu autoritatile romane", se arata intr-un comunicat.

"Mesajul inaltului oficial european raspunde astfel invitatiei la dialog lansate de Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si de actualul Prim-Ministru al Romaniei, Viorica Dancila, cu ocazia discursului de investitura din Parlamentul Romaniei.

Din mesajul oficialului european reiese atat dreptul Romaniei de a adera la spatiul Schengen, cat si posibilitatea ca recomandarile Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) sa fie indeplinite pana la finalul mandatului actualei Comisii, care expira in anul 2019.

In plus, discutiile purtate la Bruxelles releva faptul ca Romania a realizat in ultimele luni toate demersurile necesare pregatirii adecvate a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, avand capacitatea de a exercita in bune conditii viitorul sau rol", mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.