Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat luni, dupa sedinta grupurilor parlamentare, ca formatiunea sa a hotarat sa acorde o sansa coalitiei PSD-ALDE la votul pentru investirea Guvernului.

"Am avut o discutie in grupurile reunite. Am analizat, pe de o parte, programul de guvernare, pe de alta parte, situatia politica si eventualele alternative la coalitia PSD-ALDE, cine ar guverna daca nu ei, daca are cineva vreo propunere din partea Opozitiei, o propunere care poate fi luata in serios sau nu. Concluzia a fost ca nu exista o astfel de propunere. Aritmetic, PSD-ALDE au majoritate, au zece voturi peste numarul necesar pentru a investi Guvernul. Am vazut si am analizat programul de guvernare. Sunt lucruri care deja de doua ori au fost votate de catre noi si nu s-a schimbat nimic. Deci ar fi greu de argumentat de ce nu am vota si a treia oara, cu toate ca nu este un fapt obisnuit sa schimbi Guvernul din sase in sase luni. Sunt si lucruri care trebuie criticate, pot fi criticate, vor fi criticate. Si vom da si noi o sansa coalitiei PSD-ALDE, prin voturile noastre, astazi, la investirea Guvernului", a precizat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca propunerile de ministri i-au convins partial pe parlamentarii UDMR.

"Unii - da, altii - mai putin. Dar asa a fost intotdeauna. Aici iarasi nu este nimic nou sub soare. Eu am mai spus ca sunt cativa ministri desemnati care poate vor dovedi ca sunt administratori buni. Poate, nu. Nu imi dau seama, dar, ma rog, noi votam o lista, nu persoane, in plenul Camerelor reunite. Daca ar fi sa votam acolo, optional, despre persoane, ar fi o situatie cu totul si cu totul alta. Dar aici vorbim despre un vot pe lista de guvernare", a explicat Kelemen Hunor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.