Proiectul de buget pentru 2018 prevede alocarea a peste 111 milioane de euro pentru cele 19 spitale pe care le administreaza Primaria Capitalei, precum si pentru demararea unor proiecte noi precum Spitalul Metropolitan, o noua unitate medicala in Sectorul 6 sau realizarea corpurilor A si B ale Maternitatii Bucur.

"Anul acesta, Primaria Capitalei propune alocarea, pentru cele 19 spitale pe care le administreaza, sumei record de peste 111 milioane de euro. Comparativ cu bugetul anilor precedenti 2016 si 2017, (in care bugetul a fost de 43.960.000 euro si, respectiv 53.428.000 euro), bugetul anului 2018 este aproape dublu", a informat Primaria Capitalei, prin intermediul unui comunicat remis sambata, potrivit agerpres.ro.

Suma alocata Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) este destinata reabilitarii si modernizarii spitalelor actuale, precum si demararii unor noi proiecte.

Astfel, pentru finalizarea Spitalului Foisor sunt prevazute 17.115.000 euro, iar pentru spitalul "Victor Gomoiu" - 9,4 milioane euro.

Investitiile noi ar urma sa totalizeze 2.655.000 euro pentru: modernizarea Corpului principal al Spitalului Clinic "Victor Babes"; constructia unei cladiri noi pentru chirurgie si neonatologie la Spitalul Clinic "Cantacuzino"; extinderea Spitalului Clinic "Malaxa"; modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Clinic "Obregia"; construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul "Sf. Luca".

Proiectul include 790.000 euro pentru studii de fezabilitate in vederea realizarii statiilor de epurare pentru toate spitalele ASSMB si expertize tehnice/seismice pentru spitalele care nu au beneficiat inca de acest lucru.

O suma de 42.113.000 de euro ar urma sa fie alocata pentru dotarea spitalelor cu echipamente si aparatura medicala.

De asemenea, aproximativ 215.000 euro sunt prevazute pentru studii de fezabilitate in vederea construirii Spitalului Metropolitan (in zona de nord) si a altei unitati medicale in zona de vest (in Sectorul 6).

Totodata, in acest an, Municipalitatea isi propune sa reabiliteze corpurile A si B ale Maternitatii Bucur, acestui proiect fiindu-i destinati 670.000 euro.

Bugetul mai prevede 680.000 euro pentru expertizarea si intocmirea documentatiilor de avizare a lucrarilor de interventie pentru 20 de policlinici, iar 416.000 euro sunt destinati medicamentelor si materialelor sanitare pentru cabinetele din reteaua scolara.

Citeste si:
Parcul auto national in 2018: 5 mil. de masini au o vechime mai mare d
Parcul auto national in 2018:...

"Bugetul ASSMB a mai prevazut sume pentru cheltuieli de personal, materiale pentru intretinere si functionare, reparatii curente (energie electrica, energie termica, salubritate, apa, canal). De asemenea, Municipalitatea a prevazut in bugetul pentru anul 2018 aproximativ 10 milioane de euro pentru achizitia a 106 ambulante", se mai arata in comunicatul PMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.