Regiunile Dobrogea, Banat, Crisana, sudul Olteniei, precum si sudul si estul Munteniei se vor afla de duminica dupa-amiaza pana luni seara sub incidenta unei informari meteorologice de ploi, lapovita, ninsoare si intensificari ale vantului.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), din 21 ianuarie, ora 16:00 si pana pe 22 ianuarie, ora 22:00, precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice, si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. In jumatatea de sud a tarii si in zona montana se vor cumula cantitati de apa de 10-15 l/mp si izolat, indeosebi in Dobrogea, 30-35 l/mp.

Pana in dimineata zilei de luni (22 ianuarie), in Dobrogea vor predomina ploile, iar in Banat, Crisana, sudul Olteniei, precum si in sudul si estul Munteniei vor fi precipitatii mixte. In celelalte regiuni, iar in cursul zilei de luni si in sud si sud-est vor fi mai ales ninsori si se va depune strat nou de zapada.

Temporar vantul va avea intensificari in vestul si sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h.

In regiunile sud-estice vantul va continua sa prezinte intensificari si in noaptea de luni spre marti (22/23 ianuarie) spulberand zapada.

De asemenea, meteorologii au emis din 21 ianuarie, ora 20:00 si pana pe 22 ianuarie, ora 11:00, un Cod galben de ninsori in general insemnate cantitativ si strat consistent de zapada.

Astfel, in judetele Caras-Severin, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Valcea, si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brasov, Dambovita si Prahova, vor predomina ninsorile, in general, insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada.

In plus, in 22 ianuarie, de la ora 05:00 la ora 22:00, este Cod galben de intensificari sustinute ale vantului si ninsori viscolite in judetele Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea. Conform ANM, treptat vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala in general de 65-75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.