Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, la ora 12:30, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, a informat Administratia Prezidentiala.

"Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. Aceasta situatie in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si este o situatie care ma ingrijoreaza. Iata ca, la un an de la alegeri, avem deja doua guverne PSD esuate. Avem acum, evident, nevoie de un Guvern, pentru a scurta, cat se poate de mult, situatia de incertitudine. Eu vreau sa avem o procedura rapida, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, pentru ca aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si, mai important, vreau sa previn posibile urmari economice negative generate de criza din itneriorul PSD. Dupa demisia lui Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar, iar pentru a avea o procedura cat se poate de rapida, am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine. Voi trimite chiar acum invitatiile de participare la consultari”, a spus presedintele.

Declaratiile vin dupa ce, luni seara, Mihai Tudose a anuntat ca va demisiona. Marti, el ar urma sa mearga la Cotroceni, unde sa ii inmaneze personal demisia sefului statului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.