PNL sustine ideea alegerilor anticipate, a declarat luni presedintele partidului, Ludovic Orban, dupa anuntul premierului Mihai Tudose privind demisia din functie.

"PSD s-a decredibilizat. PNL sustine ideea declansarii alegerilor anticipate, o delegitimare a Parlamentului si crearea unei alte majoritati. Sigur, este cea mai buna solutie in cazul in care va fi posibila. Noi, ca Partid National Liberal, sustinem clar aceste idei ale alegerilor anticipate'', a declarat pentru AGERPRES, liderul liberalilor, intrebat cum vede anuntul premierului Mihai Tudose ca va demisiona din functie.

Potrivit acestuia, Romania a ajuns, din pacate, pe "mainile unui grup toxic", care "tot ceea ce face face impotriva intereselor Romaniei".

Liderul PNL a precizat ca se poate ajunge la alegeri anticipate prin respingerea a doua guverne, adaugand ca nu poate anticipa ce va face seful statului in cazul situatiei actuale.

"Sunt convins ca va cauta cele mai bune solutii", a punctat el.

Orban: "Este nevoie de un nou inceput"

Orban a subliniat nevoia unui ''nou inceput'', aratand ca PNL sustine iesirea Romaniei din "criza grava politica, guvernamentala si institutionala".

"Este nevoie de un nou inceput. Este extrem de dificil sa formezi un nou Guvern pe actuala structura a Parlamentului. (...) Prezenta PSD in orice formula va compromite acel Guvern", a adaugat liderul PNL.

El a catalogat Guvernul PSD drept unul "catastrofal". "PSD nu a facut altceva decat sa iasa scantei pentru o particica de putere mai mare", a conchis Orban.

Presedintele PNL a aratat ca Biroul Executiv al PNL se va reuni, marti, in sedinta pentru a analiza situatia si pentru a fi prezentata pozitia liberalilor in contextul demisiei premierului Mihai Tudose.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.