Politica3 Ianuarie 201815:44

Lectura de un minut

Ungaria si Polonia doresc sa aiba un cuvant de spus cu privire la viitorul Europei si resping ferm sistemul redistribuirii migrantilor in statele Uniunii Europene pe baza unor cote obligatorii, a declarat premierul ungar Viktor Orban, dupa intalnirea avuta miercuri, la Budapesta, cu omologul sau polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters.

"Politica Uniunii Europene in domeniul migratiei a esuat. Dorim sa avem un cuvant de spus, intrucat aceste tari (din Europa Centrala) au o viziune despre viitorul Europei", a spus Orban.

Viktor Orban, un aliat de mult timp al Varsoviei in interiorul UE, a declarat in decembrie ca Ungaria va bloca orice actiune privind eventuala retragere a dreptului de vot al Poloniei in cadrul Consiliului UE si al Consiliului European.

"Grupul de la Visegrad este o parte esentiala a Europei Centrale si a Uniunii Europene. El confera Uniunii o crestere economica solida, securitate, stabilitate politica si o atitudine proeuropeana", a declarat, la randul sau, premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Referitor la migratie, Morawiecki a reafirmat pozitia Poloniei conform careia 'statele membre trebuie sa aiba dreptul de a decide pe cine primesc' pe teritoriul lor.

Citeste si:
SELEC deschide un nou Centru Operational si isi extinde portofoliul
SELEC deschide un nou Centru...

El a subliniat ca tarile din V4 - Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Slovacia - impartasesc aceeasi pozitie cu privire la Brexit si la politica UE in domeniul apararii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.