Liderul PSD Liviu Dragnea sustine ca Ministerul de Externe (MAE) ar trebui sa ia serios in considerare posibilitatea mutarii Ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
"Mie nu mi se par foarte complicate lucrurile. Sigur, le putem complica foarte mult. Israelul este un stat suveran si are aceleasi drepturi pe care le avem si noi. In Israel ambasadele sunt in Tel Aviv, ambasadorii si personalul, institutiile centrale ale statului israelian sunt in Ierusalim. In fiecare dimineata ambasadorii si o parte a personalului vin la Ierusalim, seara se duc inapoi. Daca Israelul isi va muta capitala in mod oficial la Ierusalim, noi o sa stam cu ambasada la Tel Aviv? Intreb. Sa zicem ca noi mutam capitala la Brasov. Ambasadele or sa ramana la Bucuresti?", a spus presedintele Camerei Deputatilor, intr-un interviu difuzat la Antena 3.

"Le-am spus si domnului Tariceanu si domnului prim-ministru si domnului ministru Melescanu despre acest lucru si despre convingerea mea. N-am spus sa se mute ambasada de maine, dar Ministerul de Externe trebuie sa ia in serios lucrul acesta si are toata capacitatea institutionala, si nu numai, sa faca o analiza serioasa. Daca va avea argumente serioase ca nu trebuie mutata ambasada de acolo, ne predam"
, a punctat social-democratul, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.