Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a cerut luni Statelor Unite si Coreei de Nord sa inceapa negocieri privind dosarul nuclear nord-coreean, relateaza agentia de stiri Ria Novosti. 

Lavrov a afirmat ca Rusia este pregatita sa inlesneasca astfel de negocieri.

Moscova a cerut in repetate randuri Washingtonului si Phenianului sa organizeze discutii vizand detensionarea situatiei in jurul programelor nuclear si balistic ale Coreei de Nord.

Ministerul de Externe nord-coreean a declarat duminica ca cele mai recente sanctiuni ONU impotriva Phenianului reprezinta un act de razboi si echivaleaza cu o blocada economica completa impotriva sa.

Pe de alta parte, Serghei Lavrov a afirmat ca organizarea unei noi intalniri intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Donald Trump nu a fost inca discutata.

"Momentul urmatoarei intalniri nu a fost inca discutat", a spus seful diplomatiei ruse intr-un interviu acordat luni Ria Novosti, potrivit Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.